Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Cолодко Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
1. |
Гуць В. С. Вдосконалення теорії моделювання амінокислотного складу напівфабрикатів із зеленої маси рослин [Електронний ресурс] / В. С. Гуць, Г. О. Сімахіна, Л. М. Cолодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 244-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_32 На основі літературних даних і власних досліджень обгрунтовано можливість вирішення проблеми білкового дефіциту в раціонах харчування населення шляхом підвищення біологічної цінності рослинних білків унаслідок оптимізації протеїнової складової в рецептурах готових продуктів. Запропоновано вдосконалену теорію моделювання амінокислотного складу білкових напівфабрикатів із зеленої маси сільськогосподарських і дикорослих рослин - цукрового та столового буряків, моркви, портулаку, черемші тощо. Встановлено величину площі профілю якості для ідеального білка за умови, що для всіх незамінних амінокислот скор становить одиницю. Запропонована модель надасть змогу створювати на основі напівфабрикатів із зеленої маси рослин композити зі збалансованим амінокислотним складом, що вирішує важливе соціально-економічне завдання у сфері харчових технологій.
| 2. |
Cолодко Л. М. Використання білоквмісних напівфабрикатів із зеленої маси рослин у рецептурах кулінарних виробів [Електронний ресурс] / Л. М. Cолодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 223-231. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_26
|
|
|